Sparen loont!

Langzaam maar zeker trekt de mist wat op in het financiële landschap van de woningmarkt. Iedereen beseft dat we weer moeten sparen om iets te kunnen kopen. Zo was het vroeger al, en zo zal het ook altijd zijn.

’t Was ook wel vreemd als je er goed over nadenkt: “Geld lenen om iets (een huis) te kopen, vervolgens nooit meer aflossen en alleen rente betalen”. Tijden veranderen. We moeten nu weer sparen om een huis te kunnen kopen, we moeten weer aflossen om er zo voor te zorgen dat het huis ook écht ons eigendom wordt.

En dan leven we nu in het voorjaar van 2013: een jaar waarin de rente historisch laag is, een jaar waarin de prijzen van de huizen het laagste niveau hebben bereikt in de laatste 10 jaar, een jaar waarin je als koper ontzettend veel keuze hebt, kortom: een jaar om écht plannen te maken voor de toekomst! Heerlijk internet afstruinen naar leuke huizen, afspraken maken met de makelaar, plannen maken, rekenen en nog eens rekenen, een afspraak bij een hypotheek adviseur…..

Een éigen huis, helemaal van jezelf – straks helemaal afgelost: je zou er zomaar zin in krijgen weer een leuk huis te kopen…!

 

Van harte welkom,

Wilco Neeskens