Nieuwbouw, een zeer aantrekkelijk alternatief!

Het zijn dynamische tijden voor Neeskens Makelaars. De uitbreiding richting Tholen levert veel positieve reacties op en als klap op de vuurpijl bereikt mij tijdens het schrijven van deze column het bericht dat ons kantoor is binnengedrongen in de Top 100 Makelaardij zoals deze jaarlijks wordt gepubliceerd in het vakblad Vastgoed. Na onze verkiezing tot ‘Makelaar van het Jaar 2013’ in Zeeland een hernieuwde bevestiging dat we op de goede weg zijn!

Na een uitstekend eerste kwartaal heeft de woningmarkt de stijgende lijn in april en mei weten vast te houden. April kende met 17.000 transacties zelfs het hoogste verkoopvolume van de laatste 6 jaar! Uit onderzoek blijkt dat een ruime tweederde meerderheid de markt gunstig vindt om nu een huis te kopen. Aan verkoperszijde ligt dat percentage met 85% zelfs nog hoger.

Het tweede kwartaal begon natuurlijk al met een mooie duw in de rug: de eerste landelijke Open Huizen Dag van dit jaar op zaterdag 5 april. De dag trok niet alleen meer belangstellenden dan de editie in oktober vorig jaar, er vloeiden ook meer biedingen en verkopen uit voort.

Als we kijken naar de berichtgeving over de huizenmarkt, ligt het accent vaak op de bestaande woningen. Maar laten we ook de nieuwbouwmarkt niet uit het oog verliezen. Daar laten de cijfers een misschien nog wel positiever beeld zien. En dat is goed voor de woningmarkt, goed voor de bouwsector en dus goed voor de economie.

Nieuwbouw is dan ook een zeer aantrekkelijk alternatief voor wie weinig onderhoud wil en veel inspraak in inrichting, indeling en faciliteiten. Bovendien bevinden nieuwbouwwoningen als winkels en scholen. Daarnaast kan, niet onbelangrijk , een nieuwbouwwoning ook financieel erg aantrekkelijk zijn.

Als dé nieuwbouwspecialist van Midden-Zeeland vertellen we u in deze Woonspecial graag iets meer over deze specifieke kant van de woningmarkt en presenteren we u een keur aan nieuwbouwprojecten. Meer weten? Maak dan een afspraak op één van onze kantoren. U bent van harte welkom!

Wilco Neeskens