Lente op de woningmarkt

De eerste maanden van 2015 zijn alweer voorbij gevlogen en de lente komt er onmiskenbaar aan! Ook voor de woningmarkt kunnen we steeds beter merken dat de ‘lente’ eraan komt. De bereidheid om een huis te kopen neemt bij veel mensen toe.

Dit is het duidelijkst te zien in de kortere ‘verkooptijd’ van een woning. PotentiĆ«le kopers zijn, in tegenstelling tot de laatste jaren, niet meer alleen, maar veelal zijn er ook meerdere geĆÆnteresseerden voor een woning. Het vertrouwen in de economie neemt gestaag toe, waardoor het weer aantrekkelijk wordt om ‘iets’ te gaan doen op de woningmarkt.

Omdat de hypotheekrente historisch laag is (tussen 2,5 en 3 procent voor 10 jaar vast!) en omdat de woningprijzen de laatste jaren met bijna 20 procent gedaald zijn (dus erg goedkoop ten opzichte van een paar jaar geleden) lijkt het een zeer verstandig moment om nu een andere woning te kopen of te verkopen. Weliswaar kan er minder geld bij de bank geleend worden en moet nu verplicht afgelost worden, maar toch zijn er nu volop kansen om een leuk huis te kopen tegen een aantrekkelijke prijs.

De vooruitzichten op de woningmarkt zijn gelukkig weer positief. Daarom nodigen wij u uit om ons uitgebreide woningaanbod te bekijken via www.neeskens.com om te bezien of er een mooi huis tussen zit wat u aanspreekt.

Graag laten wij u onze huizen zien tijdens een bezichtigingsafspraak! En met een mooi lentezonnetje is het ook nog eens hartstikke leuk om te gaan kijken.

Graag tot ziens!
Wilco Neeskens.