Hypotheekrente bereikt laagste punt in jaren

De hypotheekrente is op het laagste punt in vijftig jaar beland. 

De rente bij een rentevaste periode van vijf jaar bedraagt nu gemiddeld 2,12 procent, blijkt uit gegevens van De Hypotheekshop. Ook de rentes voor andere rentevaste periodes bevinden zich op een uitzonderlijk laag niveau.

Huizenkopers kunnen bij het afsluiten van hun hypotheek al een hele tijd profiteren zeer lage rentelasten. Dat komt omdat de rentes op de kapitaalmarkt de laatste tijd historisch laag zijn.

Voor ons als makelaars is dat natuurlijk zeer gunstig geeft Wilco Neeskens aan. Mensen die nog aan het twijfelen zijn om huis te kopen is dit net een extra duwtje in de rug om nu de stap te zetten.

Voor de zomer leek het er even op dat de bodem was bereikt. Bij alle grote banken gingen de tarieven daarna weer licht omhoog, nadat ook de rentes op de kapitaalmarkt weer stijgingen lieten zien.

Maar de afgelopen weken zijn de hypotheekrentes duidelijk weer naar beneden gegaan. Volgens experts komt dat door de toegenomen concurrentie op de hypotheekmarkt. Nieuwe partijen hebben in een korte tijd een marktaandeel van 10 procent veroverd.

 

http://www.nu.nl/geldzaken/4124370/hypotheekrente-bereikt-laagste-punt-in-jaren.html