Hooggespannen verwachtingen

Het is alweer bijna zover, de eerste landelijke Open Huizen Dag van 2016 staat – letterlijk – voor de deur. Zowel bij verkopers als kopers zijn de verwachtin- gen hooggespannen, zeker na de vorige succesvolle edities. Ook mijn collega’s en ikzelf zijn uiteraard zeer benieuwd wat deze dag gaat brengen.

Bij de vorige Open Huizen Dag in oktober 2015 was landelijk gemeten, dat van de woningen die deelnamen, zo’n 30 procent bin- nen 12 weken was verkocht. Voor niet-deel- nemers was dat gemeten over dezelfde tijd circa 17 procent. Conclusie: deelnemers hebben bijna dubbel zoveel kans op een snelle verkoop. Dus mocht u verkoopplannen hebben, profiteer dan nog snel!

Persoonlijk denk ik dat het bezoekersaantal zich zal stabiliseren. Wat ik wél verwacht,
is een nóg beter verkoopresultaat. Waarbij
ik niet alleen kijk naar de weken ná de dag, maar zeker ook de dagen er voor. Het zou me namelijk niet verbazen dat veel kopers de Open Huizen Dag niet afwachten en al voor die tijd zaken willen doen.

Daarin kan ik ze natuurlijk alleen maar gelijk geven. Want als een woning aan je wensen voldoet en hij staat ook nog eens in misschien wel de mooiste provincie van Nederland, waarom dan het risico lopen dat tijdens de Open Huizen Dag een andere koper toeslaat? Ook omdat in de huidige aantrekkende markt het aanbod daalt en de keuze dus afneemt.

Ook succesvol kopen en/of verkopen? Kom eens langs voor meer informatie!

Wilco Neeskens