Flink meer woningen verkocht in augustus

De woningmarkt trekt steeds verder aan. Het aantal verkochte woningen is in augustus met 28,7 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. 

Dat blijkt vrijdag uit gegevens van het Kadaster.

Volgens het Kadaster veranderden vorige maand 15.863 huizen en appartementen van eigenaar.

De stijging deed zich voor bij alle woningtypen en in alle provincies. Vooral tussenwoningen waren extra in trek. Geografisch gezien trok de markt het sterkst aan in Flevoland. Ook bij Neeskens Makelaars was het in augustus een goede maand ten op zichten van vorige jaar geeft Wilco Neeskens aan. Ondanks de vakantie was het zeer druk met de verkoop.

Ten opzichte van juli was wel sprake van een daling in het aantal verkochte woningen. Toen werden werden er 18.422 woningverkopen geregistreerd. In augustus gaan veel mensen op vakantie, waardoor er in die maand vaak wat minder wordt verhuisd.

Hypotheken

Verder werden er in augustus 28 procent meer hypotheken geregistreerd dan een jaar eerder. Cijfers over de hypotheekmarkt kunnen worden gezien als een indicatie voor toekomstige woningverkopen.

Het Kadaster maakt ook bekend dat er vorige maand 153 executieveilingen plaatsvonden. Dat is bijna twee keer zoveel als in dezelfde maand vorig jaar.

Op deze veilingen worden huizen verkocht, waarvan de bewoner niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Dit gebeurt in opdracht van de hypotheekverstrekker, meestal een bank.

 

http://www.nu.nl/geldzaken/4128398/flink-meer-woningen-verkocht-in-augustus.html