Dit voorjaar is het moment om te starten op de woningmarkt!

Deze column komt tot stand tijdens de warmste maartdagen ooit gemeten. Op het moment dat deze Woonspecial bij u op de deurmat valt kan het al weer helemaal anders zijn, maar het voorjaar is in ieder geval vliegend ‘van start’ gegaan!

Was ik in mijn vorige column al positief over de ontwikkeling op de woningmarkt, inmiddels is dat goede gevoel er zeker niet minder op geworden. In korte tijd lijkt er een nieuwe lente op de woningmarkt te zijn aangebroken en er zijn her en der al geluiden dat we zeker niet té optimistisch moeten zijn. Iets dat ik overigens ten volle onderschrijf.

Deze Neeskens Woonspecial staat in het teken van ‘de’ starter, één van de belangrijkste aanjagers van de woningmarkt. Een groep dus die aandacht verdient én krijgt, zeker bij ons kantoor. Voor starters is het nu echt het moment om een huis te kopen. Huren wordt alleen maar duurder, er is een ruime keuze aan woningen, de prijzen zijn gunstig en de rente is uiterst vriendelijk. Met de juiste begeleiding van de juiste makelaar kun je je als starter dus geen buil vallen.

Verschillende jonge mensen hebben in de achterliggende weken besloten om hun eerste huis te gaan kopen. Een prachtige, spannende zoektocht naar een heerlijke woonplek voor hen samen!

Het aantal woningen dat de laatste maanden verkocht wordt, vertoont een sterk groeiende lijn. Ook de verkooptijd (de tijd dat de woning te koop staat) is voor een starterswoning in de categorie tot circa €175.000 erg kort. Ten opzichte van het 1e kwartaal 2013 vertoont het 1e kwartaal van 2014 een behoorlijke toename van het aantal verkochte woningen. Kortom: ook in de woningmarkt breekt de lente door…!

Meer weten? Bekijk dan ook onze online Startersspecial, vol met nuttige tips en adviezen.